Pages

Tuesday, February 15, 2011

Restoran Istana Bambu

Jom Jalan2 Cari Makan bersama cika & hayat...huhuhuhuu aritu g makan kat restoran istana bambu ni...kalo dah namanya pon istana kan harganya pon semahal istana gak..sebelum g penuhkan wallet ngan duit dulu....sebenarnyer seblum g cni..aku ade google dlu tempat ni..aku terpikat sebab tempat dia cantik giler....dia decorate ala2 bali style....mmg cantik habis la!!!


Lokasi restoran terletak di tepi MRR2 sahaja...dia dekat ngan flyover untuk u-turn kat simpang nak masuk Texas Instrument or Pernec. Dekat2 Jusco yg baru bukak tu..eh aku pon tak reti nak explain la..korang google saje la yerk...yang pasti kalo dr kesas masuk MRR2 tu kena u-turn then dia betul2 kat tepi tu...


Masuk2 saje..Kami disambut oleh cowboy...takot gak aku cam ekslusif je tempat ni..takpe2 relax aku nak try je makan kat tempat ni huhuuh...Tengok2 je menu wow...harge leh tahan yeeeeee...kalau makan ikan bakar je seekor ikan dah RM55...teringat aku makan kat umbai aritu semua termasuk ikan, udang, sayur, nasi, air baru RM59 hohoho....So belek punye belek setelah 15 minit...aku n hayat decide order Tom Yam Seafood, Chili Dried Chicken n Telur Dadar. Air pula ice lemon tea for me and Kopi O ais untuk pakcik tu. Pakcik la coz org tua2 je yg minum kopi o ais ni hahahahha! Jom tengok tempat ni








ceh...macam beer dah...design juice pon nak tiru beer lol


yeay cekak baru
our meal
kesayangan..ecewahhhh
dried chilli chicken - RM18
plain egg telur dadar - RM8
Amik ko banyak gilerrr
tom yam seafood...RM27..siap ade ketam lagi...banyak gilerrr




muka nak ketat













kesukaan sebab dah kenyang giler...yela ratio untuk 3-4 org dah masuk dlm perut kami hahahaha


sekali sekala je leh makan mahal...kalau kaye takpe gak...ni kayap hahhahaa...anggap la ni celebration anniversary aku n hayat yg ke 1 tahun 7 bulan hohohoh =) 


9 comments:

nieja said...

aritu nak pegik sbb da dkat
ngan area umah my aunt, tapi
my aunt n my lect ckp makanan
dia biasa2 je, tak jadi nak pegi
tapi diorg mmg ckp la suasana
dia besttt

CikanoT said...

haah ek i pon lupa nak mention rase dier..lebih mention kepada suasana je...sebab mmg betul pon biase2 je rase dier...makan kat umbai lagi best hahahhaa

Anonymous said...

da lame plan nk peg ngn nana tp asyik xsmpt je..memandangkn ko da try n biase2 je,bek aku mkn western..name pun da tentu mhl..hehehe

CikanoT said...

tau takpe hahahahaha try sekali je la nampaknyer aku

^NaNaM|^ said...

da lama nk g c 2..tp asik xdpt je..fit3 la xnk bwk aku..sedey tol..beruntung ko hyt da bwk..huhu..yg ko ktebjuice tue mmg juice tp minuman 2 popular kt arab..kn org arab ada kuar kn product minumn cm tue tp botol cm arak..aku was2 lagi nk minum wlpn juice.tp slalue minuman cm tue ada kt restoren arab..bos2 aku kt sapura nie mmg giler mknn arab..asal ada mkn bsr je nk arab..nek jelak tekak aku..tue psl la aku tahu itu minumn arab..yg plg femes dorg suke minum brabican kalu x silap..

CikanoT said...

aku yg org arab ni pon tatau hahahaha...fit3 tanak bawak ko la nana..naseb ko la..sebab aku komen biase2 je hahaha

Anonymous said...

nana: sy xnk bwk awk?tlg skit,sy sndri kate nk peg kn?cume xde ksmptn je..kalo awk nk peg sgt suh hayat bwkn

CikanoT said...

lol..majuk lak kat cni..nana sila pujuk

^NaNaM|^ said...

mls aku nk pujuk..asik aku je yg beralah..huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...