Pages

Monday, February 27, 2017

The Win A Wish Contest by Shopback!

Its been a while since last time I updated my blog. But for this time, I really encourage to update my blog just to win this for my love of my life, my family! 

For this time round, I will list out the wishlist that have crossed my mind when Shopback is offering to grant 10 lucky wishmakers during their Shopback Malaysia 2nd Anniversary Birthday on 22 February 2017!

There are many merchant that Shopback offering but my favourite is always Lazada and Booking.com. So there goes my wishlist... please Santa Shopback, grant my wish pleaseeeeeeeeee as I just finish my confinement period, now it is time for me to pamper myself and enjoy with my little family. .

1. Grand Lexis Port Dickson


Any room should be ok with me as long as there is private pool for us so I can wear a Bikini hahahah! 

2. Lexis Hibiscus Port Dickson


Please Shopback, give me this vacationnnnn. I really want it but can't afford. I'm really sure my little baby Haris Naufal (now he is 2 month old) really love to swim in such a beautiful private pool! I already bought his swimming neck float at Ali Express! Of course using Shopback so I can get my cashback heheheh!

3. Ingenuity Baby Base 2 in 1 Booster Seat

Soon my baby will grow up and he need this chair to sit. I've aim this booster since he is my tummy heheh. Haris Naufal, mommy will win this for youuuuuu

4. Philips Avent Combined Baby Food Steamer & Blender

Huwarghhhhhh i really want this but I can't afford. With this I'm sure my daily chores will become so much easier to prepare healthy food for my baby! More puree for my baby! In my house now, I only have blender to prepare sambal belacan. Of course I cannot use it to prepare my baby food. Me want thissssss Yeahhhhh
5. Poh Kong Bunga Raya Gold Bar 2g

Of Course gold is so much valuable this day!

6. Alpha Living (Louis Le Petit) Light Weight Stroller / Compact and Portable Travel Baby Stroller

This stroller will be convenient for me as now I have the big one and heavy! So If I got this stroller, it really help me to handle it alone with my baby.

7. Midea Chest Freezer

My current refrigerator is now full. Now I'm a mother I really need more frozen storage to store my breast milk. It is really important for my baby needs. Hope can win this for you lil munchkin =)

So lets join guyssssss...Let me help you how to use Shopback! Trust me you won't regret!

 Browse and go to www.shopback.my and sign up.

You can see many merchant up to 300++ that you can get cashback when you shopping

 
For example click on Lazada and you can see how many percent that you can get when you shopping using Shopback and you will redirect to Lazada straightly

Important: Use the same window. Do not open new tab as Shopback cannot track the transaction and you will lose your cashback.

Start shopping until you finish your transaction

An email will be send to you when your latest transaction is credited. They said it will be a couple of days but sometimes the cashback is credited within hours only. Yeahhhh awesome!

You can see your cashback by click at the My Cashback. Some are still pending and some you can start redeem as early as 30 days. Yippeee

You can also request a payout 

Enter details and your cashback will be credited into your bank account! Easy Peasy righttttt

I'm so regret that I found Shopback late as I am still new using it. Although I am still new, but I found that I have save more since I'm using it. Shopback also offer some bonus and more deals through out the year and you also can earn bonus if you refer friends. So start Shopback now friends!!!

Everything I do is for you my baby. I love you. Hope to win this for youuuuu


Friday, February 06, 2015

Renew MyKad di Jabatan Pendaftaran Negara Cawangan Plaza Shah Alam

Sabtu 24 Januari 2015 aritu ajak husband pegi tukar MyKad dekat Plaza Shah Alam Level 6. Malas nak pegi Putrajaya sebab besar sangat bangunan. Kih Kih malas nak jalan.


Plaza Shah Alam Level 6 ye. Thank you Google. Parking kat tingkat atas senang. Terus keluar and naik lif. 

Memula tersalah pegi tingkat 7. Eh takde orang Yes. Sekali rupanya Tingkat 6. Haahaha

Sabtu dan Ahad bukak. Bagus kan. Tak payah cuti nak buat IC. 

Waktu Rehat untuk hari Jumaat

Masuk-masuk sila ambik nombor ye. Kitorang sampai dalam pukul 9 pagi. Nombor 1100. Skrg baru 1072. 

Nah amik ko ramai. Nasib kaunter banyak jadi takdela berjam menunggu. 


Kaunter ambik gambar ye. Pastikan jangan pakai pakaian yg cerah. Pakai yang gelap. 

Tiba time aku. Just bagi IC lama and dia tanye nak tukar alamat tak. OKla tukar la sekali. Lepas tu dengan baik dan sopannya dia berkata "Puan Sharifah, setakat umur sekarang ni disebabkan Puan tak penah tukar IC sejak 2001 (umur 15 tahun). Jadi kena penalti ye RM60 ye. Bayaran permohonan RM10 and pemprosesan RM10. Total semua RM80" T_T Nangis membayonye...Padan Muka sape suruh tak tuka..Konon pandai jaga mykad tak penah hilang. Nah ko bayo la ko RM80. Sape suruh tak tukar sampai umur 25 tahun..Pastu dia panggil lagi sekali untuk ambik gambo. Sekejap je eh dah ambik gambo dah. Ntah ape la jadi ngan muka aku nanti. So korang be ready k. 

Nah jadual denda. Umur rahsia. Pandai2 la calculate sendiri aku kat peringkat mane. kih kih. 

Usha encik suami ambik gambo huhu

 Tak aciiiiii. Encik suami bayar RM10 je. Why Why! Cewah. Nasib dia dah penah hilang ic sekali. Kalau tak same je la mcm aku kena bayar RM80. Eh tak dia tua so RM100. Hihihi. Dalam 50 minit je kami kat JPN. 


Sila ikut peraturan ye. Dah bgtau pakai pakaian yg gelap ye. 

Bosan-bosan tunggu turn suami. Kita baca la sejarah jap.

Vintage!

Yang ni ingat. Abah n mak penah ade. 


Ahah. Yang ni ingat masa darjah 6 buat ic jenis ni. 

Ni yang tahun 2001. First mykad. 

Yang ni latest. Belum diwajibkan untuk tukar lagi. Tapi pegi je la buat. Kang time diwajibkan semua berebut-rebut lak. 

Masa kat kaunter dia suruh check hari Khamis/Jumaat. Sekali check hari Rabu 28 Januari dah siap dah. Cepat je 4 hari leh siap dah! Leh check kat online ye kat sini 
  
 Yeay boleh ambik dah!

Jangan lupa bawak IC lama and resit yang dia bagi aritu. Ambik nombor n masukkan resit tu dalam peti surat. Tunggu sampai nombor dipanggil.

Ingatkan IC lama dia potong tepi ke pastu bagi kita simpan. Sekali dia ambik daaa...Nasib sempat scan tau wat kenang-kenangan. IC baru ni tinggi nilainye bagi aku sebab RM80 kena bayar kah kah kah.

Sunday, December 21, 2014

Jalan-Jalan Melaka: Upside Down House Melaka

Baru perasan dah 6 bulan tak update blog? Hahahahaha lama sungguh. Fuhhh Fuhhh tiup habuk dan sawang jap. Minggu lepas saje pegi Melaka ikot suami outstation. Makanya ade la jugak kita pergi berjalan sikit.

Kitorang pergi ke Upside Down House Gallery di area Mahkota Parade. Betul-betul area belakang Seri Costa Hotel. Baru bukak 3 minggu masa kitorang pergi tu. Jadi ramai orang taktau sangat.

Alamat: G12 & G14, Jalan PM 7, Plaza Mahkota, Bandar Hilir, Melaka.
GPS Coordinate: N2.18927 E102.24587

Lepas suami habis kerja terus shoot ke tempat ni. Nasib hari Jumaat tu bukak sampai pukul 9 malam. So sempat la kitorang pergi. Hehehe



Harga Tiket Dewasa: RM15
Kanak-Kanak: RM10
Warga Emas: RM10
Warga OKU: 50%
Masa kitorang pergi ade diskaun 10% sempena cuti sekolah. Sampai 31 December only diskaun tu.

Operating Hours:
Isnin - Khamis: 10.00 Pagi - 6.00 Petang
Jumaat - Ahad/ Cuti Am: 10.00 Pagi - 9.00 Malam 


Masuk-masuk je nampak mcam ni. Berbagai-bagai lakonan dan aksi diorang buat. Ade 5 ruangan terbalik yang korang leh beraksi. Living Room, Dining Room, Children Bedroom, Bedroom & Bathroom. Kitorang tengok dulu mula-mula sebab tak reti beraksi. So berharap dapat meniru aksi diorang hahaha. Tapi takpe jangan risau. Ade assistant yang akan ajar korang cmne nak ambik gambar. 

 Sebelum. Beraksi lah macam mana pun ye.


Selepas. Rotatekan gambar. Tadaaaaa. Tapi tips dia kan. Lebihkan lantai. Baru nampak cantik. Macam ni terlebih atas kan. Huhu

Ni mintak tolong assistant tu ambik kan. Huhuhu

Spiderman kononnye

Pokok pon jadi.







Habis sudah ruang dapur kami beraksi. Penat gak ambik gambo ni. Fuhhh

Ewah!

Aku mmg stone je. Tak reti sgt buat aksi. Laki aku kali ni ligat plak dia. Macam2 aksi dia nak buat. Breakdance lah. Spiderman lah. Kluang man lah. Macam-macam.



 
Aku rase ni je aksi terbaik yang aku buat hahaha. Terbaik la sangat???

Camni la pemandangan masa korang masuk-masuk. Semua mmg terbalik

Tidakkkkkkk. Jatuh la atas katil tu huhu



Hiyarghhhh. To the toilet bowl we go!



 

Camni la kat sana....Cuma seksa sikit untuk aku yang pendek ni. Bajet nak touch barang-barang tu tapi tak sampai sangat hahahahah. Jadi tunggu ape lagi...Cepat-cepat pergi k. Nak pergi kat Sabah jauh sangat. So pergi je la yang dekat semenanjung ni. Kat melaka je. Jom pegi ramai-ramai and have fun =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...