Pages

Tuesday, March 08, 2011

Behind the Scenes: TM UNIFI

Yeah cekidaud!! Tengah korang2 syok surfing n download movie2...lagu2...bukak youtube n mcm2 la lagi kat rumah tu..Meh kita tengok manpower behind the scenes...Arini meh saya nak citer sikit ye pasal keje saya...Korang semua tau kan aku keje kat bahagian Telco ni...Dah mmg minat aku sejak dari Uniten lagi hohoho...So skrg ni aku ngah wat testing untuk equipment FiberHome..Ye la menatang ni la yg menjayakan servis TM UNIFI yg korang pakai tu...Speed dia mmg power la..Sekali click je leh terus tgk youtube...Tak yah buffer2 beb..Nak donlod pon kejap je...mmg puas hati...Tapi tahukan korang betapa peningnyer aku membuat testing untuk fiber ni??? Mujur aku amik subjek fiber kat Uniten dulu (adela membantu sikit2)..Pening nak wat configuration...Nak testing E1 lagi n so bla bla...Tiap2 ari balik malam..wuu wuuu penat tau 

Ye saya ngah wat testing semua port tu

Yeay serabutnyer wayar ni seserabut kepala otak aku

Ini dia ye...Link fiber ni...Pas ni testing kat genting la plak wei...Route dia masuk genting wooo..shejuk2

See no error la meh ngehehe

My Team..Bro Man ngan Si Boncet Lan..Yg kuning2 tu semua fiber

Kadang2 kena jadi spiderman gak pabila perlu...WAKAKAKKA

Lastly si Putih kepunyaan pak guard TM..Thanx la sebab jadi comel sangat...Tak jadi nak pening bila belai2 kucing ni ngehehhee

Aku mmg recommend korang untuk pasang TM UNIFI...aku tau mmg mahal tapi mmg berbaloi ngan speed yg kita dpt berbanding streamyx or broadband..broadband lagi la ikut coverage n kalau capacity dah max abes la...mmg hancus la n terus jadi berukband...So ape lagi subscribe skrg beb! (Eh TM kena bayo aku ni sebab aku dah promote) =)...aku akan pasang once aku ade rumah aku sendiri negehehe

8 comments:

Anonymous said...

hebt siot bt projek TM HSBB,ni da naek pngkt le..tudung peg site pun maintain cm dok opis =p

CikanoT said...

hahahah takdenyer~ oh tatau ke..aku dah tukar imej..pakai shawl~ i loikee ngehehe

Anonymous said...

my dear Allah,cika da pki shawl??ko bkn lg cika..skrg ko ade lah sharifah hazwani..cika seorg bdk kecik yg xde jiwa pmpn..hahaha..shawl beli o9 ke? =p

CikanoT said...

ye..saya sharifah hazwani hahahah....shawl aku made in uptown ok hahahaha

Anonymous said...

dasyat!!sharifah hazwani da lupe kpd bp mall..lyn uptown,downtown

CikanoT said...

aku tak lupa daratan lagi weh...setiap kali balik aku mesti g bp mall ngan adik aku

Anonymous said...

ape rs nye ek ble da xdok umh lg?skrg ni ko kire da ade kmpg la..xleh ckp nk blik umh kt bt pht,kne ckp blik kmpg..same la ngn nana,hehe

CikanoT said...

haah arini aku balik kg yeehaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...