Pages

Wednesday, May 29, 2013

Half Moon & Veil by Stylishca for Wedding #Cikayat

Assalamualaikum semua..Kali ni sambung review pasal Half Moon and Veil lak ye masa wedding saya aritu..walaupon dah 200 hari berlalu..tapi saya still akan sambung review..sampai habis..sebagai kenang-kenangan ye tak..hehe

Untuk Half Moon and Veil dari akad nikah sampai la ke majlis resepsi and sampai la outdoor photoshoot saya tempah khas dari Stylishca yang juga merupakan housemate saya pada ketika itu =)

Anda boleh tempah khas dari Stylishca dan dia akan wat custome made untuk kita based on ape yang kita nak...Best kan? Harga semua boleh runding mengikut budget dan material yang digunakan...Jom tengok Half Moon and Veil saya...


Masa akad nikah saya gunakan warna serba putih...Barula nampak suci kan...

Untuk akad nikah saya pakai 3 lapis..semua kain chiffon yg selesa dipakai..tak panas...
1) Anak Tudung yang ade beading dan akan terbentuk bila letak kat muka 
2) Simple Half Moon with simple beading kat tepi 
3) Veil yang sedondon dengan Lace dari baju nikah saya 

Ya itu dia owner Stylishca sedang pakaikan tudung untuk saya...

Cantik kan...hehehe terbentuk terus dekat muka...


Hampir siap...

Abaikan muka ini..Time ni saya emosi kejap heheh...

Ni la hasil akhir..Sweet tak tudung ni? Hehe



Untuk Tempahan leh pergi ke FB Stylishca

Next! Kita tengok Half Moon and Veil untuk Majlis Resepsi lak...


Tema saya colour purple...Nak pakai Half Moon..Sebelah kena biarkan pendek n sebelah lagi yang panjang kita lilit-lilit n bentukkan sampai la kita puas hati ok...

Tada...Dah jadi dah...

Oh i loveee the makeup...nanti sambung review makeup lak ye..hehe

Lagi sekali Owner Stylishca memakaikan tudung untuk saya heheh..Manje tak?

Last pakai Veil

Veil ni saya wat sedondon ngan lace dekat baju pengantin saya..Nak bagi matching...



Ni masa outdoor kat minyak beku...

Panjang Veil pon just nice macam yang saya nak...


Last sekali masa kat outdoor Parit Buntar..Saya tempah tudung warna hijau emerald gituuu sebab outdoor pakai Songket warna Hijau Tua..Ade gold sikit...So inilah hasilnya..Yang ni mmg buatan khas Stylishca ekslusif untuk Majlis Photoshoot tu..saya mmg takde idea dah...


Simple but nice..Senang pakai sebab dia terus terbentuk bila letak kat bahu..Tinggal pin je..

Belakang leh lepaskan camni ataupon nak lilit ke atas pon boleh..tapi saya saje lepaskan nak wat ala-ala selendang...hehehe

Cantik kan dia mengurai....


Ni la manik setompok kat bahu tu...Just tinggal pin je..Beading kat dada pon dah siap bentuk dah..Just nice...

Okeh untuk sebarang tempahan sila pergi ke Stylishca...Selain tudung boleh juga tempah dress dari dia..Tempah awal OK jangan lambat2 untuk wat akad nikah ke..kawen ke..konvo ke..raya ke..semua boleh..n sekarang tudung2 ni saya pakai untuk hari-hari biasa...hehehe =)


2 comments:

nor syazwani Hamsan said...

Assalam...xnk sewa ke veil purple tu? hehe

CikanoT said...

Buat masa ni saya sewakan dulang hantaran sahaja =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...