Pages

Wednesday, July 20, 2011

Windscreen Belakang Jess Pecah!!

Kejadian berlaku sekitar pagi 19 Julai 2011...Aku mmg confident masa aku parking cermin tu elok lagi pasal aku parking reverse..masa tu kol 8.30 pagi...Tup Tup masa nak g Celcom kol 10.30 Pagi..Aku mcm blur2 bila pandang blkg..Eh apsal tak nampak ni...Barula minda nak process...OMG CERMIN AKU PECAH!! 




RETAK SERIBU!!

Huwaaa My Jess punyer cermin pecah..Huwaaaaaaaa

Terus panggil cik abang saya...Muka dah nak nanges...Parent aku ckp aku ni suka pk kedepan..Kira seorang yg berpandangan jauh la...Tyme tu aku dah terpk..Huwaaaa mane aku nak cekau duit ni..Ntah2 RM1000...aritu baru je tuka tayar yang dah botak n kena paku..ilang RM900..ni tambah lagi RM1000..Huwaaaa terus nanges dlm keta T_T...Nasib baik ade budak2 opis dan Hayat yg banyak mengcomfortkan aku yg separa giler kat luar tu...Diorang nak tlg pecahkan cermin..Nasib ade tinted kereta...Kalo tak mesti dah berderai....Tapi keras lak cermin tu..so kitorang terus gerak g Perodua...

Otw tu rase seriau giler...Jalan tak rata...Langgar lubang kecik sikit bunyi dah mcm nak tercabut...Terus dari retak seribu jadi retak berjuta-juta!!! Cuak giler dowhhhh

Akhirnyer sampai di Perodua....Nasib baik tuka tu cuma RM350 je..bukan RM1000...tapi ape2 pun melayang duit aku RM350...sedih!!! T_T

P/S: Aku dah start cuak nak letak kereta kat mane2...takot pecah lg cermin..same la mcm aku eksiden aritu...aku dah start takot bila nampak moto...Huwaaaaa

7 comments:

miss shera said...

mungkin sbb cuaca.
hari tu masa cermin depan sugar pecah time tu tgh hari.ms drive blk bp.kena percikan air kat jalan n trus retak seribu camni.
anggap je sudah sampai hayat *eh bi bkn en.hayat ye ;p ok sambung.mungkin sudah sampai hayat cermin nya tu.hehe

CikanoT said...

miss shera- ye ke? cmtu ek..org ingatkan maybe sebab panas gak...tp sampai kat perodua..dia check2..dia kata ni batu..sebab nampak punca retaknyer kat tgh bukan dari tepi...ntah la...redha je la...hohhoh

Fello de Caminero said...

takziah....

kingsix27 said...

muka terus monyok cermin pecah.. hahaha

biasa kalau panas sgt pun leh jadi camni.. pasni kalau parking kat tmpt panas, biar tingkap bukak sikit.. so takde la udara panas termampat dalam kereta.. (ni pakcik sebelah umah aku ckp.. aku layankan je)

CikanoT said...

abg firus- berhati2 anda pon pakai myvi gak ahahahahha~

zul- tapi masa tu kol 8.30 pagi....cuaca belum panas...huwaaaaaaaaaaaaa poketku rabak...tinted kena pasang mahal la pasni...yg memantulkan kepanasan

^NaNaM|^ said...

smpt lg amek gmbr ko nie..kalu aku da x ingt da nk amek gmbr..huhuhu...byk kn bersbr k..btol gak ckp kwn ko tue..kalu parking make sure bkk tingkp skit..jgn bukak smpi org len prasan tingkp bukak..skit je..so dat haba dlm kete tue dpt kuar msk..aku slalue wat mcm tue (as recommended by abg2 ofis aku)..pas 2 stering lock..k!

CikanoT said...

nana- aku wat je tingkap terbukak sikit...tp pecah gak...dah nasib =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...