Pages

Tuesday, July 05, 2011

Jalan-Jalan Padang / Bukit Tinggi Indonesia - Day 2

Yeah Day 2 kat tempat orang! Pagi2 sarapan disediakan oleh hotel kami Hotel Pasir Panjang...Hotel ni takdela mahal n takdela murah..tapi view dia cantik..sebab betul2 tepi Tasik Maninjau...Leh kelihatan penduduk kat sini bela ikan...Bela ikan kat Tasik Kawah Gunung Berapi tu...Sarapan pagi Nasi Goreng n Keropok..Hehehe..Dah lapo belasah je la

me n family n also pak supir having breakfast

eh eh abahku sempat cium ikan ni kat depan hotel kami...ingat tak dulu kat bali aku ade cium katak ahahahha..haih katak patung je la...

depan hotel sebelum bertolak ke Bukit Tinggi

cantik kan masjid kat sana..tepi2 dia mesti dikelilingi oleh air

kat depan Rumah Buya Hamka...Penulis terkenal..aku tak kenal sape..tapi mak n abah aku kata faymes..so aku takde perasaan sgt

Tapi perasaan bergambar tetap ade dalam hati kami yg jiwa remaja ni..sempat amik gambo ngan Parabola..besh kat Indon leh pasang Parabola..semua channel seluruh dunia leh tgk..kalah astro u!

sempat gak bermain kat pokok petai

nak tau ni ape..ni adalah kelawar yg berterbangan di siang hari..pelik

kelawar selalu ade dalam gua..tapi ni leh plak dia sangkut2 kat pokok mati tu kan

kelok ke 3 dari 44...Hampir nak muntah aku jalan belok2...Kalau org mcm aku confirm failed bawak keta kat sini..Jalan nak mcm lipat kain plak kan...Haish

sempat singgah ket tepi rumah org mane ntah...sebab ade bunga yg pelik..Nama dia Bunga Trompet...

Ni kat Puncak Lawang..Udara sejuk kat atas ni..Kira lookout n tempat Paragliding membuat take off


sempat melompat2 lagi kitorang tau


satu family pula melompat...Suruh pak supir amikkan gambo

alolololo bajet comel

diyana poyo nak jadi witch...witch ready for take off

ade plak kucing jantan gatal kat tempat2 tinggi ni

hahahaha sempat kan aku bekerja kat sane...ngeh ngeh

Padang Cement ni sgt terkenal kat sane..kena bergambar satu ni

Ya sempat shopping kerepek di Bundo Kanduang

ade puppy tuan kerepek tu..kat sane tak yah heran...walaupon beragama Islam..tapi anjing tetap dibela

besar tak labu ni..leh wat kereta cindarella ni...

Akhirnyer sampai ke Bukit Tinggi, terus ke Pasar Atas Bukit Tinggi untuk menyopping

ye mcm2 kerepek ade...kitorang beli kerepek kulit sapi..kulit lembu la..sedap plak rase dia..rangup2..abes kolesterol makan tu

nah rambut! Hah ni bukan rambut tapi belut yg dah dikeringkan

kat sini telekung murah..ade satu kedai kat corner tu..Pak Supir tu mmg biasa ngan tuan kedai ni so dpt murah..borong telekung plak hehe

nyum nyum pisang panggang

pisang2 ni kena dipenyekkan dulu


Perut dah lapar jum serbu Nasi Kapau!.Nasi Kapau ni faymes kat area sini

Tinggi giler kan..kena dongak kalau nak ckp ngan pekedai

Nasi Kapau - Nasi Putih, ayam goreng, serta bahan2 yg aku tatau dan selamat ditelan ke dalam perut


This is Angkot everyone! Kiranyer Taxi kat sane..dah mcm van scooby doo aku tgk

mau try??

Say No!

Petang tu g Pasar Aur Kuning..Faymes sebagai tempat shopping kat Bukit Tinggi

hantaran telekung dah siap gubah

Ye pilih puan-puan..Baju Nikah, Baju Tunang semua adeeee...Harga sangat murah n berpatutan..Aku leh gerenti...Beli kat Gulatis RM300 hanya leh dapat untuk seorang..Tapi di sini korang leh dapatkan baju untuk satu family cuma RM300 je...Satu family k...Untuk family aku n plus my kekasih..cuma RM300 jeeee...

Kain2 cantik2 ok! Rugi kalau tak beli...

Setelah memborong...Tuan kedai ni hensem..leh cari kat FB..nama dia Yal..Ok bye!

Terus ke pusat bandar untuk menaiki kuda

ahah ape ni! Ni tempat kuda berak la..Itu pon nak amik gambar ke hehehee

Ni gambo setelah sakit2 n bersesak2 dalam kereta kuda..Bayangkan kuda tarik kitorang 6 org...bila naik bukit..semput kuda tu..slow je hahah...Naik 5 org cuma 50000 rupiah...Kira dalam RM15 je semua...

This is the faymes Jam Gadang everybody! Gadang tu maknenyer besar la...

Arnab bakul..adik2 aku teruja sangat...Aku pelik..arnab tu tak lari wehh..duduk je kat dalam bakul tu..Padahal penutup tu terbukak..Pelik ni tak lari

Cute right? Percaye tak kalo aku ckp RM9 je untuk seekor...Gile murah..nak bawak balik tak leh lak! Kalau kat malaysia RM70 kot...Haih

Hahahaha tergelak baca ni! Translate: Diskaun Cuti Sekolah Besar-besaran 

sudah penat makan la plak kan! Saya punye yg no 2 dari kiri..Jus Alpukat aka Avocado...ade lagi satu korang patut try Es Teller...Yg Paling kiri sekali tu..sedap...dia gabung semua buah-buahan..kalau tak caye tanye Pak Supir kami..dia yg suruh try hahahha...Abah aku terus order satu lagi pasal sedap..hehehee..


Terus balik n tido di Lima's Hotel....Sambung untuk Day 3..Stay Tuneeee

19 comments:

Fello de Caminero said...

gambo lompat 1 family tu cara....

miss shera said...

pergh pergh pergh.

CikanoT said...

abg- cara kan? tu take 3 tu baru leh dpt gambo cmtu..memula pak supir tu amik gambo awan je lebih..yg last baru ok hehehe

miss shera- heheheh nape

sPrInT sPiRiT said...

hamka bukan ulama' ke?..

CikanoT said...

syamim- haah...buku dia yg terkenal tu...yg wat belajar sastera masa spm...di bawah lindungan kaabah kot tajuk buku tu

nieja said...

sumpah lawa pic lompat tu!
nak alpukattt!!
eh belut ke tu? euwww
mcm geli plak tgk dia keringkan
cmtu

miss shera said...

sbb superb..kena ckp perghperghpergh

CikanoT said...

nieja- hahaha penat dah melompat sampai sakit2 kaki..u mmg suke kan jus alpukat hehee...haah tu belut...i tak makan...tgk pon da takot

miss shera- superb eh hehehe...

Fello de Caminero said...

nampak sgt makcik ros berat. Lompat tak tinggi. Hehehe

wahida said...

tang makcik rose nk lompat tu klasik ar....hehehe

CikanoT said...

kak wahida n abg firus- mak sampai sakit2 kaki nak lompat tu..nasib ade nampak ternaik sikit dari tanah huhuhu

Anonymous said...

hai, best nyer gi bukittinggi.. I yg orang Jawa pun suke jalan2 kat Sumatra Barat! Rindunya nak ke sana lagi! :)

Totin Jamain said...

bestnye indonnnn!!! i sendiri tak sampai padang lagiii

CikanoT said...

hi anonymous - saya pon suka jalan2 hehehe..rindu nak ke sana lagi =)

totin- eh ye ke u tak sampai lg?

kingsix27 said...

hahaha.. aku ternampak abuuu.. demm.. abu berada di mana2..

CikanoT said...

zul- jauh betol abu beardos sampai ke indon

Aimi Izzati said...

ada no fon pak supir x? nak minta leh tak?
saya nak g sana bln 7 nie

CikanoT said...

Details Pak Supir:

Pak Handi
www.padangrentcar.wordpress.com
0811668389
padangrentcar@yahoo.com

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...