Pages

Tuesday, April 02, 2013

Guest Book & Photo Booth Wedding #Cikayat

Salam semua,

4 Bulan telah berlalu..kejap je rase...untuk bakal-bakal pengantin semua..cmne preparation? ok tak...teringat plak zaman-zaman dulu prepare awal-awal segala macam benda..Kali ni saya nak kongsi pasal Guest Book and Photo Booth saya...

Penat beli majalah pengantin...google idea semua n camporkan dengan idea sendiri akhirnye terhasil juga guest book and photobooth sendiri seperti gambar dibawah:


Huhu nak amik gambo full tapi meja dj ade kat seblah plak..menyibuk betul..Jadi ni la guest book & photo booth saya...background booth saya guna dinding yang dihiasi dengan pokok menjalar abah saya...Guna pokok original tau baru la green huhu!

Eisel ni saya beli dekat Ikea..RM76 tak silap..and lukisan tu adik saya yang lukiskan maklumla dia terer sikit bab seni-seni ni..saya menghias boleh..lukis mmg out hahaha


Yang tergantung kat belakang tu merupakan storyhood saya n hubby sejak kecil sampai la keje, tunang n tup tup eh da kawen...Saya tempah kad yg macam polaroid tu online..Beli deal kat LivingSocial tak silap.. RM29 je..Caption kat bawah tu i tulis Love Quote...Cewah Romantik konon!

Penyepit yang comel2 tu saya wat sendiri..Beli sepit kat Daiso n wooden comel tu saya beli kat Kaison Paradigm Mall...Pastu saya gamkan je n jadila sepit-sepit comel tu..Nak beli siap yang murah kat Mr. DIY ade banyak..tapi tak kena ngan cita rasa saya pulak..dasar budak cerewet! hehe =P

Buku saya beli dekat OU n saya hias sendiri..tak ingat ape nama kedai..tapi tempat tu mmg penuh dengan buku kertas recycle..i love recylcle stuff..More to vintage kan? suke suke suke!

Dua kotak ni saya reka supaya guest leh describe one word tentang kami...Haha banyak betul feedback saya dapat..Nak tau ape? Nanti saya bgtau...



Cop comel beli dekat BP je..kat BP Mall ade kedai kiut..beli kat situ RM15...


Sweets Cadbury..Upah tulis guest book heheh

Ade macam2 props..Spec ade..Topi ade..Tulisan ade..Grab mane yg korang suke k..Ni pon i DIY myself..sebab mahal gak kalau nak beli yg dah siap..spec tu beli masa clearance..90 sen je..Murah sangat kan?

Kelihatan BFF ku tengah bertungkus-lumus menulis..Thanks girls Love u


Bersunguh2 lagi! Hiyarghhh

OK ni retiss sedang menulis..Masa ni Miss..Sekarang dah Puan ye..

TQ Retisss Puan Totin

Totin kalau bab-bab ni memang bersemangat dia menulis hehehe

Cantik tak props yang i wat sendiri? So kawan-kawan yang datang boleh berphoto-photo buat kenang-kenangan...Kan kan kan seperti gambar di atas hehe

Ni cikgu Eekin yg tulis..Sampai sekarang pon i still belek-belek lagi guest book ni =)

Tulis jangan tak Tulis

\
My cousin n anak sedara!

Hadrami! Comel to the Max!

Arnabun comelll

Me n my Uniten BFF..Sayang korang!

Hannah dah terpikat ngan kipas i..hehe!~

Credit picture to Catchaya Photography. Cantik tak gambo ni? Wat wallpaper cantik kan hehe..Ni masa outdoor kat Pulau Sialu, Minyak Beku..nanti saya update pasal ni..Bagi yang tertanya-tanya mane i dapatkan huruf-huruf comel ni..Anda boleh dapatkan di Typo Setia City Mall..Tak sure mall lain ade ke tak

Ni la kedainya..Barang-barang dia vintage..jadi rambang mata dibuatnye dalam kedai tu

Beg dia pon cantik!

masa saya pegi..Ade offer..Beli satu RM15..beli 3 RM10 je satu..ape lagi bantai la beli 3 kan..Membeli kena bijak..huhu..Ade macam2 pattern lagi..canvas tak canvas semua ade...

Disebalik tabir kelihatan Eisel in progress by my adik

Kapur colourful ni boleh beli kat DAISO ye...


Fuhh penat DIY props ni..Kadbod saya amik dekat opis..yang diorang buang2 nak recycle tu..Hari2 saya angkut satu demi satu..sampai dah kena gelar 'BUDAK KOTAK'..Hahaha kena jimat beb...Kadbod keras2 plak tu..Memang terbaik la...Template props leh google kt internet. Download n print je.

Guna lidi nak wat bunga telur tu n cucuk je kat kadbod tu..terus berdiri...tapi kena pastikan kadbod tebal dan keras...


Ade cerita sebenearnye disebalik membuat props ni..takpela tu entry akan datang saya ceritakan huhu



Ni antara feedback2 yang saya jumpe dalam kotak tu..Amboi2 semua pandai cakap aku tegas n garang ye..pandai2 nampak sgt korang mmg kenal aku..Ziana Zain pon ade?? ish ish ish

Yang hubby punye mcm biasa..pendiam..penyegan..wah wah..nampak sgt kontra aku ngan aku ni yg bising...tapi mmg tu la hubby saya =)

Tips:
Lagi senang sebenarnye upah orang dari DIY sendiri...Tapi pada saya..saya puas buat sendiri..sebab semuanya buatan air tangan saya sendiri n tak lupa juga adik saya..
Barang-barang saya dah beli sikit-sikit n kebanyakan hiasan yg dah ada macam frame, vase semua amik dari bilik saya je..Prepare awal..Takmo dah last2 minute baru prepare..ok? Good Luck preparing your wedding my friend =)



10 comments:

Schazaza Zober said...

cika, aku is malas nk buat...
mehla sewakan kat aku props tu dgn eisel bagai tu...
hahahahhahaha~

xsmpt nk prepare2 dh ni...
kelam kelibut dah...

CikanoT said...

schazaza: ko bulan berape? sempat lagi weh slow2..jangan kelam kabut =)

Schazaza Zober said...

Aku 1st June ni..
semua benda baru nk buat...
borang nikah pn terkial2 ni lg...

eh chop, masa ko hntr borang nikah, husband ko ikot skali? kene intebiu gak ke?

CikanoT said...

wooo 1 June..Gud Luck! Aku hantar sorang je borang...Dia tak payah..sebab dia negeri lain...aku terlepas iterbiu...ko tatau la huhuhu~

oh for more info : http://www.cikanotx.blogspot.com/2012/12/prosedur-dan-proses-permohonan-nikah.html

Schazaza Zober said...

Cisss...
ini tidak adil~!!!
hopefully aku pn terlepas gak...
amin...

zarulfarhana said...

awak thanks... dpt idea lepas tgk diy awk semua ni... saya tgh servey utk majlis my bff...

photobooth souvenir said...

wah meriahnya pesta pernikahan dengan adanya photobooth yang akan membuat suasana menjadi lebih seru.


photobooth souvenir instant said...

great photobooth wedding, hopefully enjoy the moment photobooth wedding jakarta

foto booth resepsi pernikahan said...

menarik sekali... selamat.. congrats...

Anonymous foto booth resepsi pernikahan said...

menarik sekali... selamat.. congrats...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...