Pages

Friday, February 15, 2013

Doorgift Wedding #Cikayat

Salam semua, lama dah tak update..review pasal wedding pon tak abes lagi lorr...huhu..ok kita sambung..untuk doorgift wedding saya...saya cakap jujur dan ikhlas...saya takde adik-beradik yang ramai untuk mintak tolong isi gula-gula ke coklat dalam paper bag...adik beradik 3 je..haha yang pompuan tu leh la harap..yang laki kejenye asik main game je...PS PS PS...orang kemas umah pon dia dok main PS jerk...so untuk memudahkan keje saya bagi chocolate bar kat semua orang..


Ramai yang tanye mase wedding aritu..eh tempah kat mane ek coklat ni..sedap la...OK...korang semua boleh tempah di CatchChaya ChocolatesChocolate bar and design wrapper ni mmg personalized custom made from CatchChaya Chocolates ...buatan ekslusif untuk majlis perkahwinan kami...Coklat juga diperbuat daripada koko yang bermutu tinggi...Untuk harga dan tempahan sila hubungi CatchChaya Chocolates sendiri sebab harga bergantung kepada kuantiti yang ditempah..makin banyak tempah makin kurang la harga =). Harga juga bergantung kepada size. Yang saya punye ni kira medium la kot. Size Personalized Chocolate Bar ni kira-kira 12cm x 6cm x 1cm (tebal). 

Ni la design choclolate bar untuk wedding kami! Saya request nak colour Purple+Blue sempena wedding theme kitorang

Cak! eh gambo sape tu hehe...tu gambo saya ngan hubby hehe~

Huhu aritu saya tempah 2000 pcs untuk wedding...Ade 2 Jenis..Chocolate Milk n Dark Chocolate..Nasib la sape dapat dark sape dapat yang milk. Yang dark rase kurang manis sikit..saya suka yg dark chocolate punye..hehehe~ Alhamdulillah mencukupi untuk semua guest..ade lebih lagi bagi kat sedara mara, kengkawan n dak2 opis huhuhu~

Lai Lai sila tempah...sesuai untuk engagement...wedding...besday party atau macam2 lagi...

Untuk VIP pulak..maknenye rombongan belah lelaki..saya sediakan box chocolate yg diisi dengan chocolate paraline buatan ekslusif oleh makcik saya, Ende Yah. Sedap tauuuuu Nyum Nyum...Box chocolate saya beli dekat Pandan Bakery kat Seksyen 7 Shah Alam. Saya beli yang boleh isi 4 coklat n 9 coklat. Yang Box 4 untuk Meja VIP. Yang Box 9 untuk Meja Makan Damai. Kalau nak tempah mahal gak kos dia. Jadi saya suruh makcik saya wat coklat dia n box saya beli sendiri hehehe..Jimat kan.

Malam Seblum Majlis..My cousin Kak Wahida tengah mengisi coklat

Yang ni mcm Ferrero Roche

Cantik Tak? Perisa Mint rasenye


Yang ni Apricot salut Chocolate n White Choc

Blueberry pon ade

Isi hazelnut pon ade...

Dah siap masuk..kita ikat reben lak


Yang ni setelah diikat reben...Semua buat sendiri


Siap dah!

Oh tu tangan adik saya huhuhu~

Majlis Nikah saya berlangsung pada pagi 10.11.12...So saya ada sediakan doorgift jugak untuk tetamu yang hadir selain roti jala dan kuih-muih sebagai hidangan ringan...

Ni Doorgiftnye...Paper bag biru untuk lelaki dan Paper bag purple untuk pompuan..Nak tau ape isik dalam?? Hehehe 


Ni dia...Butang Baju Melayu untuk Lelaki...Saya nak nampakkan kelainan sikit dari segi doorgift, sebab biasanya orang akan bagi makanan ringan atau orang johor kata 'jajan'...Jadi saya terpk untuk buat kelainan dengan bagi orang Butang Baju Melayu...Semua lelaki mesti pakai kan?? Hehehe


Ni masa belum hias


Kos tak mahal..Butang Baju Melayu saya beli dengan Harga Borong dekat Uptown Shah Alam..Kedai dia dekat corner depan...Boleh discuss ngan abang ngan akak tu ckp nak ambik borong...Harga market Butang Baju Melayu ni RM10...tapi kalau borong banyak leh dapat dalam RM2.50 ke RM.300...Murah kan? Nak bagi untuk Majlis Sanding kos tinggi sangat..So saya bagi untuk Majlis Nikah je...

Hiasan pon simple je Tali Benang Recycle tu dengan Doily Papers pastu ikat dengan TQ card...OK tak? 

Ni pulak doorgift nikah untuk pompuan...Teka ape??

Jawapannye Kerongsang! Ye same jugak tempatnye..Beli di Uptown Shah Alam..Kerongsang plak bergantung pada jenis...Yang besar ke Yang gantung2 ke...Saya beli campur semua mcm2 jenis..Harga borong leh dapat dalam RM2-RM3 untuk kerongsang besar..Murah tu selalu RM5-RM10 gak yang gantung2 tu...

Untuk kotak..saya beli kotak plastik nak isi coklat tu dengan kertas recycle gak...


Pastu ikat dengan reben n TQ card...Tada!


Nampaknye ramai suka dengan pemberian saya dan terus pakai kerongsang ni untuk majlis sanding saya huhuhu~

Oh lupa dalam setiap beg saya ade isi cream puff dalam bekas plastik..Pun home made from my aunt, Ende Yah...Baru bakar pagi tu lagi..Fresh from the Oven...Nyum Nyum!


Kerongsang ngan Butang Baju Melayu saya dah prepare 2 bulan sebelum Majlis Kahwin saya..Dah siap hias semua pastu simpan dalam kotak. Nanti dekat2 majlis tak yah pening. Semua dah siap hehehe. Okla thanx for reading sedikit-sebanyak pengalaman saya dalam penyediaan doorgift untuk wedding =)


P/S: Ambik masa seminggu untuk create entry ni..huwaaaa saya sangat bz T_T banyak entry postpone...


9 comments:

Hijab Valley said...

Salam kak.. nak tnya brapa harga box coklat yg boleh isi 4 biji coklat tu? Dan brapa hrga box plastik yg akak bt isi kerongsang tu?

Hijab Valley said...

Salam kak.. nak tnya brapa harga box coklat yg boleh isi 4 biji coklat tu? Dan brapa hrga box plastik yg akak bt isi kerongsang tu?

CikanoT said...

@Hijab Valley Salam..Kotak kerongsang tu tak silap dalam RM1.50 ke RM1.80 satu bekas..Saya beli kat Pandan Bakery Seksyen 7 Shah Alam. Box Kerongsang tu pulak saya beli satu plastik ade 100 pcs..dalam RM12-RM15 untuk 100 pcs tu =)

ross diannawatty said...

Salam..kat mana awak beli BOX isi CHOC 4 biji tu eh? n berapa?TQ so much :)

CikanoT said...

@ross diannawatty Kotak coklat tu tak silap dalam RM1.50 ke RM1.80 satu bekas..Saya beli kat Pandan Bakery Seksyen 7 Shah Alam.

Anonymous said...

slm sis..mana beli kertas recycle warna purple tuh? tag nama tu tempah kat mana eh?

CikanoT said...

@Anonymous salam..kertas recycle banyak jual kat kedai aksesori kahwin..tag nama saya wat sendiri...kertas coklat tu beli kat daiso n print black ink je =)

Anonymous said...

Salam sis. Nk tnya box kerongsang tu pn bli kat pandan bakery ke?

haruka tenoh said...

Kak,kotak plastik tu beli kat mane ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...