Pages

Tuesday, December 18, 2012

The Hantaran #Cikayat

Hantaran sebelah pihak perempuan untuk diberi kepada belah lelaki bertemakan baby blue! ade pink pastel sikit.. ye i like pastel colour...lembut je kaler baby blue ni tau..barang-barang semua saya beli di PISB Ayer Hitam..Malas nak g tempat lain sebab banyak choice kat sane. Barang kat Ayer Hitam murah lagi kalau nak dibandingkan dengan Nilai 3..Segala idea dan design dihasilkan sendiri oleh saya dan adik saya...belek2 majalah tak berminat..last2 kat kedai tu come out ngan idea sendiri..

Hantaran yang diberikan ialah 11 berbalas 9 dari pihak lelaki...so sape yang bertungkus lumus nak siapkan 11 dulang ni? Huahahahhahahaa banyak kot...Untuk sesape yang tau..saya mmg tak suke bende2 last minute ni..wat sakit kepala..so barang semua dah beli lama dah..tinggal nak decorate je...Decoration semuanya dilakukan oleh my sis Sharifah Fyryn..Thank You Very Much kerana mengorbankan cuti sem anda membuat hantaran saya...Me very loikeee sebab hantaran sangat cantik n sweet!! Sangat puas hati..sesape yang nak tempah sila PM adik saya di FB ye...mane tau kot2 dia sempat wat time cuti sem dia..tu yang besh ade adik pompuan hua hua hua..Dia siap search kat youtube lagi camne nak ikat ribbon..Huhu..jangan main2 bukan calang2 orang tau...Hantaran saya ade letak ribbon n lace...Saya mmg sangat suka lace! so hasilnye memang cantik..Thanx sis

So, mempersembahkan hantaran pada hari itu:

Hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki bertemakan Baby Blue sebanyak 11 dulang:


The Hantaran

Body Shop Strawberry and Cranberry - Nak diskaun banyak boleh pegi JPO

Jacket for him

Watch by Fossil - Nak murah boleh beli kat JPO..50% Less

Wallet by Fossil

Couple Ring in lantern

Kitab Suci Al-Quran dan Terjemahan

Iphone 4S..Masa tu Iphone 5 tak keluar lagi..lama sangat nak keluar..Warna hitam for him..
Comel tak bear tu? hehe

Popcorn Garret..Sedap sangatttttt

Shades by Oakley

Sirih Gulung ni original from my air tangan...saya dapat idea n gubah sendiri..memula nak wat sirih junjung cucuk2...tak cantik lak..last2 gulung je..end up jadi camni..jangan tertipu ye..ni sirih palsu hehehe

Belt from Levi's

Hantaran pihak lelaki untuk diberikan kepada perempuan pula bertemakan pink maroon...saya suka pinkkkkkkk =)

The Hantaran

Telekung - Beli awal2 masa cuti kat Bukit Tinggi aritu...Murah!

Wallet from Roxy

Iphone 4S White..

My family in laws mmg kreatif...hantaran ade maksud simbolik..contohnye coklat berbentuk rumah ni bermaksud mendirikan rumahtangga...

Watch by Fossil bought from JPO also...Gelang and couple ring untuk pembatalan air sembahyang

Al-Quran Pelangi..Saya beli dari Facebook Al-Quran Pelangi Malaysia 

Mas Kahwin bersimbolik kan kapal..Maknenye pasangan yang berkahwin kena melayari bahtera perkahwinan ni same2..eh betul kan? ade pasang surut airnye =)..my mother in law yang buat..

Crabtree and Evelyn! suke sangat!

Chocolates


Hantaran for Cikayat

=)

Tips Penyediaan Hantaran: 

1) Barang Hantaran 

Bukan decoration hantaran saje yang penting tau..Barang Hantaran tu penting gak..Macam saya..saya tunang bulan 1..jadi every month saya beli satu barang guna duit perbelanjaan saya..bukan guna duit simpanan perkahwinan saya..kiranya macam saya shopping la..saya takkan kacau duit tabung kahwin saya..Kahwin banyak pakai duit woooo....So beli sikit2 ape yang kita minat..Kalau beli sekaligus mesti terase banyak sangat duit yang kita keluar..Yang paling bagus beli masa sale...Nak barang yang berjenama tapi murah boleh pegi JPO...Barang Fossil saya banyak beli kat sane..Minyak wangi pon banyak gak kat sane..Kiranya boleh la shopping barang hantaran kat sane..senang!

2) Decoration Hantaran

Bila ade waktu terluang buat sikit-sikit2...lame2 siap la..ni bagi yang nak wat sendiri la..bagi yang tempah pon jangan tempah lambat2 sangat..kang tak siap plak hantaran tu..macam saya pon saya wat dalam 2-3 bulan sebelum..lepas dah siap...saya masukkan dalam plastik untuk mengelakkan habuk dari terkena kat hantaran tu...Terima kasih to my sis coz help me..memang banyak dia yang wat..sebab tangan saya keras..saya hanya wat sirih junjung tu je..Tapi barang semua saya dah beli siap dekat PISB Ayer Hitam...Tapi sesape yang ade adik-beradik ramai..tentera2 askar2...senang la sikit kalau nak mintak tolong wat hantaran kan..hehehe

Itu sahaja yang saya dapat kongsikan pengalaman saya..Thanx for reading =)

P/S: Kalau nak sewakan bakul hantaran n decoration ni ade ke orang nak sewa? Huhu



8 comments:

Anonymous said...

Nk sewa bakul hantaran x??

Asyikin Zainal

CikanoT said...

tu la ade terpk gak pasal bisnes sewa ni =P nanti pk balik

sharifah diyana said...

hoho..terharu..tp tu pun atas sbb u ni well-organize kak..hihi

Anonymous said...

honestly..1st time jumpa hantaran yg dua2 side cantik!pandainye decorate hantaran..boleh buat rujukan ni..hehe ;)

CikanoT said...

hehe thanx dear =)

Nurul Ain Zulkefli said...

boleh tak share berapa spent utk hantaran ? agak2 dulang hantaran nk sewakan tk ? cantik kot wane bby blue tuh

sakinah mat said said...

Assalamualaikum.. tq,sharing. Mmg byk pakai duit nk wt majlis.

sakinah mat said said...

Assalamualaikum.. tq,sharing. Mmg byk pakai duit nk wt majlis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...