Pages

Thursday, February 23, 2012

Just Received My E Photo Album from Photobook Malaysia!

Semalam GDEX sampai hanta satu parcel..Gedabak mak aih....
Ya i know! Terlalu besar kan saiz parcel yang datang ni sampai satu opis aku bersorak n bertepuk tangan! "FRAME TUNANG! FRAME TUNANG!"..Agak2 ler frame tunang oiiii...tapi mmg nampak mcm frame tunang pon kalau tengok dari bungkusan..sian aku difitnah...huk huk...*walaupon dah sebulan bertunang..tp tetap kena perli gak..tu la bahayanye bercinta satu opis ahahha*

Besar gedabak!

Bagus betul Photobook ni...dia balut pakai card board tak bagi kemek2...

Tadaaa my E_Photobook..edited by myself..FYI masa tunang aritu aku just suruh my OP iaitu Mr. Alip Aswalid amik kan gambar n edit soft copy..photobook aku nak wat sendiri pasal aku dah beli deal Photobook Malaysia online..Mase tu RM92 (normal price RM368) untuk 15x11 landscape album! Murah kan?? 

Bukak dalam keta..Sebab tanak kena perli kat opis...Hasilnya sangat cantik! Sumpah cantik! Macam nak menangis kesukaan..Penatku mengedit berbaloi jua =')

Tak sangka album ni besar saiznya..Leh compare ngan wallet aku...Gedabak rupernyer..

Oh ye i love that pic for sarung cincin hehehe


Gambar tu jadi cantik bila penuh satu page..serious cantik...tak leh tunjuk satu album..malu la saya heheh~ If interested moh beli deal kat sini. Only from Photobook Malaysia. Sementara deal masih ade..tp yang tu untuk:

Medium Portrait Imagewrap (RM208 value)   
8 " X 11" = 40 pages 

Small Square Imagewrap (RM208 value)
8" x 8"; 40 pages

Small Landscape Imagewrap (RM208 value)

8" x 6"; 40 pages

AFTER DISCOUNT: RM54

Grab it now kat sini. Memang recommend. Tak semestinya untuk kahwin or tunang je..Nak print gambar family, gambar vacation pon bolehhh...universal.. =)


Tutorial camne nak beli n order:


1) Beli deal kat sini. Sebab kalau beli direct ngan Photobook Malaysia. Mahal.
2) Beli kupon. Leh bayar pakai card credit or online banking. 
3) At the end of deal. Anda akan terima satu voucher. Download voucher tu untuk dapatkan no voucher. Voucher leh check kat tempat yang anda beli tu ye under tab My coupon. Jangan risau nanti dia akan anta email ckp voucher dah ready.
4) Download software from Photobook Malaysia. Download software kat sini
5) Install software.
6) Open application n customize sendiri your photobook. Pilih saiz photobook, upload gambar n edit2 lah background semua..ikut kreativiti...
7) habis edit sampai 40 page. Send order. Ade icon trolly rasernyer.
8) Ikut steps. Masukkan no voucher n nanti dia tanye nak delivery service tak? Mestila nak...so bayar delivery fee dia. again pakai card credit or online banking.
9) Last sekali. Send softcopy album kita by uploading them to photobook/
10) Goyang kaki n tunggu photobook sampai...tak sampai seminggu pon i punye dah sampai
11) Jangan risau. Ikut steps mesti boleh punye =)

11 comments:

Fello de Caminero said...

murah dan terbaek...

CikanoT said...

yups terbaekkkk~

nieja said...

cika.. i oct aritu kot ada beli 2..
tapi x guna2 lagi..ingat nak buat
pic wedding.. buatkan i la hahaha.. comel je u buat

CikanoT said...

hehe buat la..tp penat kan nak membuatnye huhuhu..tp berbaloi =)

Totin Jamain said...

i tak fahammmmmmmmmmmmm. dah masuk website tu tapi tak retii. cemanaaaa nak order tuuuu. mcm kene dowld2 ee tak faham.

CikanoT said...

kena beli coupon dulu..lepas tu download software...pastu guna software tu untuk edit gambar kita semua..last sekali, dah siap..send softcopy album kita ke photobook for printing...

Gold Leader Luqman Hakim Ismael said...
This comment has been removed by the author.
nieja said...

i smgt beli smpai 2 tp xpkai2 lagi. kena buat jugak la sbb exp april ni. kang syg plak. buat kat kdai beratus.

s.z.a_s.z.a said...

cika... thank you~
semangat ok nak beli.
tp lappy problem.
asek hang2 jerk.
menyampah nak buat.

CikanoT said...

nieja- kita pon dah beli lama ni..nasib baik belum expired lagi hehe

izzah- beli la...berbaloi...tak tipu...

Wanie Suhaini said...

cik mais, nk tnye. klu kite nk wat byrn online banking mcm mne plak? tgk kat website photobook x de details tentang online baking tu. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...