Pages

Wednesday, November 09, 2011

Red Velvet Brownies

Red Velvet Brownies

Ingredient for Brownies:
1/2 cup butter, at room temperature
1 1/4 cup sugar
2 eggs
2 teaspoon vanilla extract
1 1/4 cups all purpose flour
1/4 teaspoon salt
3 tablespoon cocoa powder
2 tablespoons liquid red food colouring
2/3 cups chocolate chips / walnuts
Pan 8' x 8'

Ingredient for Cream:
1/2 block cream cheese(4 Oz)
1/4 cup butter
2 cups powdered sugar
1 teaspoon vanilla
2 tablespoons milk

Resepi amik dari internet sahaja....

sediakan pan 8' x 8'..sapukan dengan butter n letak kertas

pukul mentega ngan gula sehingga kembang

ni paste nyer...pewarna merah + koko + esen vanilla

dah kembang tadi masukkan telur satu persatu dan last masukkan paste koko yg dibuat tadi

ni walnut cincang halus2

campuran mixer tadi masukkan tepung yang dah diayak tadi n kacang n garam sekali...gaulkan rata

dah siap adunan tadi..tuangkan dalam pan...

bakar dalam suhu 180 darjah C selama 25-30 minit...test ngan lidi...kalau dah takde melekat2 means dah ok la tu...kalau nak moist biarkan ade basah sikit2 kat lidi tu...

tadaaaa dah siap!


Untuk wat cream frosting:
pukul butter n cream cheese...masukkan esen vanilla + susu + powdered sugar

tadaaaa siap!

sapukan atas brownies takde n hias la ikot kreativiti

Tadaaaa siap dah...Red Velvet Brownies buatan saya =) Amacam?

6 comments:

Totin Jamain said...

tiba2 teringat red velvet you buat time raya aritu. sedapppppnyaaa. aritu i beli red velvet dekat wondermilk. lepastu emmet ckp 'sedap, tapi paling sedap red velvet cikanot buat lah takde sapa boleh lawan'
ahahaaa abisla lepasni emmet kahwin dia order you redvelvet!

CikanoT said...

pergh janganla...tu first try kot..confirm kalau buat lepas ni hancus ahahahah

CikanoT said...

eh apsal ckp kalau emmet kawen..u la kawen ngan dier! ish ish

nieja said...

sedappppppppppppppnya cikaaa!!! pos skett

CikanoT said...

ahaahah tadela..tak pandai buat sgt pon...tatau jadi ke idak ni

^NaNaM|^ said...

wat kn red velvet nie utk besday aku thn dpn k..xlama pn lg 4 bulan je lg..kui3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...