Pages

Sunday, September 11, 2011

Jalan-Jalan Padang / Bukit Tinggi Indonesia - Episode Last

Ok bersambung kita ye episode jalan2 kali ni..episode last jalan2 di Padang...rindu plak nak g jalan2 lagi...I loikeeee jalan2 ^_^

Hari ke 4 hari yang terakhir di padang sebab esok pagi2 subuh dah kena check in kat airport n berangkat balik!

Last malam di Lima's Hotel

Tetiba lak ade Jogathon hari tu bz sikit la jalan

Bershopping langsir..kelihatan laki2 yg dah bosan

Bergambar ngan bos langsir..murah je langsir dia jual..yang warna putih yg mcm kat blkg tu RM5 je..lol..untung ke?

Meneruskan perjalanan Balik Dari Bukit Tinggi ke Padang..Makan masa dalam 2-3 jam la gak melalui Danau Singkarak...Singgah membeli ikan bilis

Ikan Bilis yang hanya leh hidup kat air Danau Singkarak ni sahaja

Di tepi Danau Singkarak

Kebetulan masa tu weekend...Macam pelik tengok banyak anjing..Bila tanya pak supir..dia cakap weekend mmg hari untuk memburu..so pakai anjing untuk memburu binatang...Wallaweh....Islam weh tapi slumber bela anjing...Mazhab lain kot...

Tengok dah mcm jadi pesta..anjing siap dipeluk n bawak jalan2 naik moto..yang pelik anjing tu dah mcm biasa...diam je plak

Ni siap ade bakul anjing lagi tau...Hahaha

On the way ke Padang nampak longgok2 cantik..rupernyer sengkuang daa

Tau tak ni ape? Khemah pengantin...Warna-warni gitu

Keta antik dekat Hotel Kami 

Hasil Tangkapan selama 4 hari

Lepas Check in Hotel Jalan2 di kota Padang...Hasil tinggalan selepas gempa bumi aritu

Pon tak dibetulkan lagi sejak gempa aritu

Ni kat persisiran sungai...Banyak kapal..cantik pemandangan

Belakang sanun tu Jambatan Siti Nurbaya...Ade lagenda disebalik...Tak ingat plak cmne ceritanya

Melihat Sunset di tepi Pantai



Udah laperrr....So suruh Pak Supir bawak kitorang ke Kedai Soto yang sedap...Pak Supir bawak ke Soto Roda Jaya..Siap beratur siot nak makan kat kedai ni..Sah2 sedap!

Ni plak si Ajim...dia mane adventure sangat...kat Padang pon nak Roti Canai! Haih

Nah amik ko Roti Canai!

Guess What?? Ni Sate kat Padang...Bukan pakai Kuah Kacang tapi pakai Kuah Dal...Bagi aku..aku suka lagi sate Malaysia...pakai kuah kacang lagi kena la dari kuah dal....

Penghibur Jalanan...Pakai Belon je menghiburkan org

Sempat curik no plat sane...hoohoh..time ni tengah nak melarikan dari sorang mamat indon ni..ade ke nak ngorat aku..sumpah aku tak paham satu bende yg dia ckp..pekat bangatttt ckp nyer hahahha

Time to eat!! Soto kami sudah sampei!

Sedappppppp....Pakai Nasi..Kalau pakai nasi himpit lagi besh rasernyer ^_^

Pak Supir jadi ayah ajim tetiba...Baiknyer siap bukakan roti canai ajim hahaha..comel

Suruh bapak aku yg makan sampai habis hahahha

Balik Hotel!! Sila 'Dorong' itu pintu yaaa..Gonna Sleep n dah nak balik dah esok subuh!!

Pagi-pagi dah kena ambik gambar...Muka sembab hahahha

Bergambar kenangan ngan Pak Supir...I Will Mish U pak supir...comel je pak supir ni..dah la baik..peramah..kalau dia gelak mmg kelakar abes...Kalau nak g Padang, nak hire Supir...Sila amik Pak Handi..Sumpah tak menyesal..Paling tak boleh lupa ringtone yg dia pakai hahhahaha..comel je

Tax itu biasa la...sorang 150000 rupiah

Banyak tak bagasi? ahahahha

Masa menunggu kat airport sempat online

Tau tak ni ape...Ni la Danau Singkarak yang kitorang pegi semalam tu..Dari bawah nampak mcm tasik je..Tapi dari atas mmg nampak bekas Kawah Gunung Berapi tu...Seriyes cantik ciptaan tuhan


Eh ade Nasi Bokhara..takpe kitorang punye lagi sedap


ni abah yang tangkap untuk diyana...seboleh2 nak tangkap gambar pramugara ni hahahaha..hensem ke? lol

P/S: Rase nak g berjalan lagi la....Seronok holiday ni =)

8 comments:

^NaNaM|^ said...

walaweh...indon nk ngorat ko..pesal x lyn je..kng buleh blk ry oversea..nek flight...kahkahkahkah...jgn marah hayat.. i gurau je..kikikikiki...

CikanoT said...

tanak aku..ko nak ko amik la

Anonymous said...

dik boleh email akak no pak handi ? nurulshaz@hotmail.com

Cindy said...

bole minta no tepon pak handi bole? omboh_om@yahoo.com thanks..

CikanoT said...

Details Pak Supir:

Pak Handi
www.padangrentcar.wordpress.com
0811668389
padangrentcar@yahoo.com

Cik Cyida said...

bestnyeeeee,

salam kenal..kte dtg follow :D

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Anonymous said...

nk tnye cket, kdai lgsir ni dkt area mne ek?? nama kdai ap??
hrge die camne?
blh email sy wahidamanin@gmail.com
tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...